Letní výzva 2013

Pokud patříte mezi jedince, kteří by rádi něco dělali, ale třeba jim chybí vůle nebo i motivace něco dělat a vydržet u toho, pak právě vám je určena Letní výzva 2013. Protože kdy jindy sportovat než v létě, že?

Sport, co je vlastně ten sport? Jak říká Wikipedie: Pojmem sport je obvykle označována pohybová (fyzická) aktivita provozovaná podle určitých pravidel a zvyklostí, jejíž výsledky jsou navíc měřitelné nebo porovnatelné s jinými provozovateli téhož sportovního odvětví.

Ve výše uvedené definici jsou důležitá tři omezení

  • jedná se o pohybovou aktivitu, což vylučuje činnosti, kde se soutěží pouze pomocí duševních schopností nebo štěstí – například deskové hry (go), počítačové hry nebo hazardní hry s výjimkou pokeru (poker se podle některých definic označuje jako sport, podle některých ne, stejně tak jako např. šachy)
  • aktivita má jasná pravidla, podle kterých se soutěží – to vylučuje z oblasti sportu například válku
  • aktivita má soutěžní charakter, dochází k poměřování jejích výsledků – to vylučuje například bojová umění provozovaná nesoutěžním filosoficky zaměřeným způsobem nebo jógu

Toto jsem uvedla proto, aby někdo nenapsal, že hrál dvě hodiny Člověče nezlob se, nebo se půl hodiny opaloval ;-)

Letní výzva není soutěž o tom, kdo víc, kdo dál a kdo nejčastěji. Jde prostě jen o to, hýbat se celé prázdniny, 2x v pracovním týdnu a 1x o víkendu. Účast není limitována žádnou vybranou činností, je to však limitováno délkou jejího provádění. Nezáleží na tom, zda budete jezdit na kole, plavat, běhat, chodit, cvičit… To nechám na vás. Ale musíte sportovat pravidelně, činnost vykazovat a vydržet.

 

Komu je Výzva určená?

*      Zúčastnit se může kdokoliv, především pak začátečníci či lidé s nadváhou

 

Podmínky

*      Registrace a vytvoření účtu na stránkách Neseď za pecí

*      Účast je bezplatná

*      Začátek: 01.07.2013

*      Konec:  31.08.2013

*    Účastník se zavazuje k pravidelnému sportování: 2x týdně 30-45 minut, o víkendu: 90-120 minut. Ve všech případech se rozumí nepřerušená sportovní aktivita v délce uvedeného trvání. Aktivity se zapisují do tréninkového deníčku na úvodní stránce webu Neseď za pecí. 

 

Bodování

 

*      Splněno všední den +10 bodů

*      Splněno víkend +20 bodů

*      Splnění Týdenní výzvy: +15 bodů

 

Vyhodnocení

 

*      Každý účastník, který si v uvedeném období připíše nejméně 345 bodů, obdrží diplom, „cílový balíček“ a postupuje dále do slosování o hlavní výhru

*      Ze všech, co dokončí, vylosuji pod dohledem přísné kamery jednoho muže a jednu ženu. Oba obdrží funkční triko s logem Neseď za pecí, sportovní ponožky a balíček výrobků Bonavita

 

V případě jakýchkoliv dotazů jsem vám k dispozici na: info(zavináč)nesedzapeci.cz

 

      POZVÁNKA

 

 

 

Tip na cvičení - říjen