Mých 30 dnů s Jill

 

Kdo je Jill? Jill, celým jménem Jillian Michael, je americká fitness trenérka, která se svým týmem specialistů pomáhá lidem hubnout – pomocí různých programů od kruhového tréninku po jógu. Její 30ti minutovky jsou neuvěřitelné – protáhne úplně každý sval v těle, dostane vás do varu. Ví, o čem mluví, protože sama se svou váhou bojovala. A protože to chtěla změnit, makala na sobě tak, že nejen zhubla, ale i se proslavila. Píše knihy, má svou TV-program, natáčí DVD... Je fakt dobrá, ba co víc - je skvělá. Dostala jsem se k ní tak, že jsem potřebovala najít na netu Schrecka a špatně jsem to zadala. Vyskočilo na mě cvičení s Jill – Shred :o)

Chtěla jsem samozřejmě vědět, jak a jestli to vůbec funguje (tedy já vím, že ano, ale stejně jsem hledala). Nacházela jsem spousty recenzí, videí a fotek před a po. Jednalo se především o mladé dívky, většinou 20+, občas někdo přes 30. Co vím, tak zhubnout v tomto věku není až taková práce. Tělo začne velice rychle reagovat, jakmile se člověk rozhodne se sebou něco dělat. Ovšem u nás starších je to už tvrdší oříšek. A proto jsem byla zvědavá, co se stane, když budu Jill následovat já, 45+.

Cvičit jsem začala uprostřed prosince a začala jsem právě jejím programem 30-Day-Shred. Jedná se o třicetidenní cvičební program rozděleného do třech levelů. Asi bych měla zdůraznit, že mám jakousi fyzičku. Běhám, chodím, protahuji. První cvičení s Jill ukázalo, že si to leda tak myslím! Tep při poskakování vystoupal velmi vysoko, splavená jsem byla jak při běhání v horku, ze země jsem se nemohla vůbec zvednout, ruce umdlévaly a břicho nezabíralo ani náhodou. První cvičení byla vážně velká katastrofa. Uvědomila jsem si, jak samotné běhání nestačí, nestačí ani protahování, i když má samozřejmě svůj přínos. Posilování je prostě posilování. A je jedno, jestli v posilovně na strojích, nebo doma vlastním vahou.

V tom cvičení jsem se našla. Trochu mi připomnělo dávnověk, kdy jsem takové krkolomnosti zvládala levou zadní. Tělo se každým dnem pomalu a jistě dostávalo do kondice. Pokaždé, když jsem začínala nový level, jsem chvilku zápasila s koordinací pohybů, ale po třech opakováních už jsem se chytala. Všechny levely jsem cvičila jako začátečník. Protože udělat třeba normální klik, to se mi nepodařilo a myslím, že ani nepodaří.

Dnes tedy končím a já mohu udělat takové krátké shrnutí. Co se změnilo?

-          jako první mi zmizely špeky na zádech a v pase (5 cm)

-          svaly na pažích se zpevnily. Např. předloktí se ani nehne, triceps ještě trochu „vlaje“

-          zmizel tuk kolem kolen

-          kůže na stehnech se narovnala. Samozřejmě do ideálu daleko, ale JE to znát

-          jsem ohebnější a pružnější

-          celková kondice se zvýšila.

Co se nezměnilo?

-          Na váze se zatím nic neprojevilo. Je ale známo, že prvně mizí centimetry, takže to neřeším.

Fotku před a po sem nedávám. Ani já sama nejsem schopná ten pohled unést ;o))

Myslela jsem, že si cvičení dám ještě jednou dokola, ale usoudila jsem, že bude lepší, když půjdu dál. Přecházím na cvičení Ripped IN 30. A budu informovat, jak mi to jde.

Shrnutí: Jill vřele doporučuji. A kdo se vydá stejnou cestou jako já, brzy bude sklízet první ovoce. Přeji hodně štěstí a vytrvalosti. Tu především. Co jsem si všimla takové smutné skutečnosti - jak pomalu klesala sledovanost jejího cvičení – první level ještě přes 1mio lidí, druhý už pod a třetí nějakých 300tis. Je ale pravda, že ona si velmi hlídá, aby se její DVD prodávala a ve chvíli, kdy se někde objeví – třeba právě na Youtube, video některého jejího cvičení, tak je buď všelijak rušeno, nebo úplně zablokováno. Ale věřím, že kdo chce, ten si poradí ;o))

 

Diskusní téma: Mých 30 dnů s Jill

cviceni s jill

nemuze te mi poslat video s 3 level od jill dekuju na eliskagregor@seznam.cz

Přidat nový příspěvek

      POZVÁNKA

 

 

 

Tip na cvičení - říjen