Nejsem pecivál!

Chcete na pár dnů zapomenout na všední starosti? Chcete pár dnů sportovat a bavit se? Zúčastněte se některého z letních víkendů pro ženy ;o)

Ne, není to diskriminace mužů. Ale kdo by hlídal děti, kdyby jeli oba, že? ;o))

Více informací naleznete ZDE

A kdyby třeba někoho zajímalo, jaké to bylo loni, tak ZDE a ZDE najde líčení našich pocitů a dojmů. Omlouvám se za velmi stručný příspěvek, to víte - léto. Konec školy, začátek prázdnin. Nevím, kde mi hlava stojí. Lítám po obchodech a kupuji repelenty a pláštěnku, taky nějaké cucací bonbony a baterku. Při té příležitosti jsem objevila antiperle. Možná si vzpomenete - malé bílé mentolové kuličky v kulaté krabičce. Z toho objevu jsem byla nadšená a hnedle jsem si troje koupila. Kus mého dětství je zpět. A výrobce si to jeho NOVINKA klidně může nechat od cesty, tak krátkou paměť nemám.

Do dětství vede spousta cest. Jednou z nich je právě soustředění. No, to zní skoro strašidelně, zůstanu raději u sportovního víkendu, aby si někdo nemyslel, že budeme hodiny a hodiny běhat po lese. Hodiny sice ne, ale po lese se proběhneme. A také po cestách, a podél vody, a doběhneme si pro zmrzlinu, otestujeme zdatnost, zvážíme se na TANITĚ.. A propo TANITA, to je něco...

Nedávno ke mně přišla klientka, která chtěla pomoci se zvýšením kondice. Ptala jsme se, zda chce i zhubnout, ale říkala, že ne, že je štíhlá. Stoupla na váhu a ta ukázala střední obezitu! Je to tak. Ve vyšším věku nám svalovou hmotu nahradí tuk, takže ačkoliv vypadáme zdánlivě stejně, uvnitř těla (pokud tedy nesportujeme) dochází k procesu výměny - svalů za tuk. Klientka se chvíli hroutila, ale dnes už poctivě chodí na procházky, jezdí na rotopedu a pořádně jí, aby se tuky zase přeměnily na svaly. Po prázdninách má kontrolní vážení tak jí moc držím palce, aby se jí dařilo.

Také se protáhneme. Protahovací cviky mám nejraději. Občas při nich usnu. No jo, je to tak, jakmile se dostanu do lehu a pěkně prodýchávám... Ono totiž my všeobecně málo odpočíváme. Málokdo umí úplně vypnout. Sednout si, hledět do dálky a na nic nemyslet. Nebo si lehnout a pozorovat nebe, vnímat tetelení teplého letního vzduchu, nasávat vůni růží... Ale to my ne. Prý nějaký průzkum ukázal, že ženy se nedívají v klidu ani na televizi, protože prý mají špatné svědomí, že jen tak sedí. A tak u toho dívání ještě třeba žehlí, vaří, podepisují úkoly, utírají prach. Co dodat. Snad jen to, že i na sportovním víkendu se najde chvilka, kdy budeme odpočívat. Lehneme si do trávy a budeme prodýchávat ;o)

Vida, přeci jen jsem se trochu rozepsala. Ale teď už musím běžet. Zbalit kufr, osmažit řízky a podepsat trička. Snad to stihnu dřív, než mi skončí ten romantický film, co právě běží v televizi.

Krásné léto přeji

      POZVÁNKA

 

 

 

Tip na cvičení - říjen