Běžecká čítanka

A je tu další karta, kterou pro Vás odkrývám

 

 

Běžecká čítanka Miloše Škorpila

 

Bylo nebylo, dávno tomu, Miloš Škorpil si jednoho dne řekl, že založí Běžeckou školu. A jak řekl, tak udělal. Od té chvíle nám denně přináší nějaká svá moudra o tom, jak co dělat, když chceme vyběhnout poprvé, po desáté, po nepočítaně, co obléknout, co sníst, co na nohy, a aby toho nebylo málo, trousí i různá moudra o životě. Jenže jak šel čas, článků je tolik, že když pak přijde takový prvňáček do školy, tak vlastně neví, co přečíst hned a co pak, a co stačí až za rok. A tak sepsal svou vlastní Běžeckou čítanku.

Zkušeností k takovému psaní má dostatek, vždyť trasa, kterou urazil v běžeckých botách, třikrát obkroužila zeměkouli!  Na své cestě navíc Miloš jakoby mimochodem naočkoval svým zaujetím pro běh desítky a možná stovky podobných nadšenců. 

Miloš  dobře ví, že nikoho nenaučí běhat od nuly. Prvním běžeckým krůčkům nás naučí maminka, sourozenci a naše genetická výbava po předcích. Běžecká čítanka nás však může vhodně nasměrovat na další běžecké cestě, pokud se po první lekci chceme odrazit k dalším krůčkům.

Autor ve své čítance postupuje systematicky. Krok za krokem provádí své žáky možnými úskalími. Zná běžecké začátečníky jako své boty a dobře ví, kam směřují jejich dotazy. Dokáže tedy předvídat a včas hledat potřebné odpovědi na otázky, které ještě nebyly položeny. Postupně prochází od výběru obuvi a oblečení k držení těla a běžeckému stylu, zájemcům nabídne letmou informaci o běžecké abecedě a stručně vysvětlí základy běžeckého tréninku.

Pro ty začínající běžce, kteří se rozhodnou absolvovat svůj první závod a k prvnímu sešitu běžeckého deníku přidávat další svazky, poskytne dostatek výchozích informací. Nevynechá ani úskalí nejatraktivnější amatérské vytrvalecké trati, maratonu. Mnohým adeptům odhalí, že ani maratonská trať nemusí být konečnou metou. 

Na závěr si čítanka jako správná učebnice otestuje nabyté znalosti a poskytne jasný a srozumitelný tréninkový plán na celý rok. Chceme-li rychle získat základní informace a pokyny, poskytne nám čítanka velice slušný základ.

Knížka je plná fotografií, vtipných komentářů a ilustrací a rozhodně by neměla chybět ve vaší běžecké knihovničce. A teď to přijde:

Kde že můžete získat Běžeckou čítanku Miloše Škorpila?

Dne 3. června 2012 bude kniha v prodeji přímo v zázemí závodu Neseď za pecí a… BĚŽ. Autogramiáda autora knihy Miloše Škorpila proběhne před začátkem závodu od 14:30 do 15:30 hodin. Cena publikace je 170,- Kč.

 

 

 

      POZVÁNKA

 

 

 

Tip na cvičení - říjen