Program - vážně poslední článek k závodu :o)

 

Milé závodnice,

ještě pár dnů a je tu de D. Den, kdy se vydáte na trať dlouhou 5 km. Pro někoho každodenní dávka kilometrů, pro někoho skoro nekonečno.  Ať tak či onak, přeji Vám hodně štěstí v jejím zdolání. Než ale Miloš Škorpil výstřelem ze startovací pistole závod spustí, přináším pár informací.

 

Místo konání

Říční lázně Jizerka

Pod Jizerkou 71

250 75  Nový Vestec

Ve dvou bungalovech uvnitř areálu naleznete registraci, kam přijdete s dopisem, který jsem vám poslala (platí i pro přihlašování na místě). Zde obdržíte svůj startovní balíček s číslem a kupony a po doběhu cílový balíček a ovoce. Bungalovy zároveň poslouží jako šatna i úschovna, je zde WC a sprcha. Kromě toho můžete záchody používat i přímo v restauraci.

 

Parkování

Parkovat můžete buď u lesa, kde je ale místo jen pro ty, co přijedou včas, nebo v Káraném, což je hned za mostem – široká hlavní ulice nabízí parkovacích míst víc než dost.

 

Program

13:00
Začátek pohodového odpoledne, registrace na místě, prezentace
14:30
Autogramiáda Miloše Škorpila
15:15
Losování o tři Běžecké čítanky
15:15
Konec registrací
15:30
Přesun do prostoru startu
16:00
Start BĚH
16:01
Start CHŮZE
17:00
Předpokládaný konec závodu
17:45
Slavnostní vyhlášení vítězek

 

Start

Start je od Jizerky vzdálený cca. 700 m. Vím, že to není zrovna málo, ale loňský start do malého kopečku mi nepřišel optimální a některým dal i trochu zabrat. Cestu ke startu můžete využít na rozcvičení se a zahřátí :o) Ke startu vás dovedou cedule a fáborky.

Trasa

Je jiná než loni, kdy vedla z poloviny po lesních cestách. Tentokrát si lesní cestu užijete jen sporadicky. Značená je barevnými fáborky (růžovými a fialovými), a na zem namalujeme moukou šipky. Bílá cedule s číslem Vám oznámí, kolik máte za sebou, nebo naopak: kolik vám zbývá do cíle :o)

DŮLEŽITÉ! Zhruba na třetím kilometru na vás čeká občerstvovačka s čistou vodou. Voda bude na stolku, který musíte oběhnout. musíte ho oběhnout I když nebudete pít, jinak byste si trať zkrátily, což by vedlo k diskvalifikaci. Na dodržení této otočky dohlídne jeden z dobrovolníků.

Časomíra

Nakonec nebude čipová jak avizováno, ale Vaše časy zaznamenají čtyři dobrovolníci se stopkami.

Cíl

Rychle nebo pomalu, jednou se tam dostanete. Medaile, osvěžení i časoměřiči, vše počká i na tu úplně nejposlednější chodkyni či běžkyni.

 

Vyhlašování vítězek

I když nebudete mezi prvními, neodjíždějte a vítězkám zatleskejte. Kdo ví, příští rok, tam třeba budete stát Vy.

 

Tak, to je myslím všechno. Kdybych přeci jen na něco zapomněla, piště. Pro Vaše dotazy jsem Vám kdykoliv k dispozici.

      POZVÁNKA

 

 

 

Tip na cvičení - říjen